АНИП ДАНАС... 2011

There are no translations available.

У Ансамблу народних игара и песама тренутно постоје и раде четири групе Школе фолклора, Млађи дечји извођачки састав, Припремни ансамбл, Извођачки састав и Народни оркестар.

 • ЧЕТВРТА ГРУПА ШКОЛЕ ФОЛКЛОРА
  Најмлађа, али и не најмање важна, јесте четврта група Школе фолклора, на челу са својим уметничким руководиоцем Јеленом Бранковић, корепетитор ове групе је Милош Лазаревић.

Четврта група Школе фолклора

Ова група тренутно броји преко 35 најмлађих чланова АНИП-а, који без обзира на узраст, дају значајан допринос развоју културе, као и афирмацији средине кроз песму и игру. Стални су актери традиционалног Дечјег годишњег концерта, Културног лета у Руми, као и бројних других манифестација у граду и околини.

 • ПРВА ГРУПА ШКОЛЕ ФОЛКЛОРА
  Мало старија по узрасту јесте прва група Школе фолклора, чији је уметнички руководилац Бранислава Лекић, корепетитор ове групе је Милош Лазаревић. Група броји око око 20 чланова. Од битнијих наступа у последње време, може се издвојити учешће на Дечјем годишњем концерту, на манифестацији Сремски колач, као и на Зимским чаролијама у Руми, културно лето у Руми и традиционални етно фестивал.

Прва група Школе фолклора
 • ДРУГА ГРУПА ШКОЛЕ ФОЛКЛОРА
  Другу групу Школе фолклора чине деца узраста од првог до четвртог разреда основне школе.Ова група данас броји око 25 чланова, њен број варира и зависи од динамике пребацивања деце (због узраста, талента и слично) у остале групе. Уметнички руководилац ове групе је Љиљана Гагић, корепетитор ове групе је Милош Лазаревић. Као и предходне две групе, и ова се може похвалити великим бројем наступа и концерата: манифестација Сремски колач, Етнофестивал у Руми, Културно лето, Годишњи концерт свих дечјих група...

Друга група Школе фолклора
 • ТРЕЋА ГРУПА ШКОЛЕ ФОЛКЛОРА
  Ова група је настала спајањем две већ постојеће групе (четврте и треће). Група броји око 25 сталних чланова . Уметнички руководилац је Верица Смиљанић, корепетитори ове групе су Жељко Филиповић, Немања Зелић и Милош Лазаревић. Група је наступала на разним манифестацијама у граду и околини, а од значајнијих може се издвојити први Етносајам у Руми, Сајам меда, Културно лето, као и Годишњи концерти свих дечјих група АНИП-а.

Трећа група Школе фолклора
 • ПЕТА ГРУПА ШКОЛЕ ФОЛКЛОРА
  Једна од последњих формираних група у АНИП-у настала је издвајањем одређеног броја чланова из друге групе школе фолклора, броји око 25 чланова а Уметнички руководилац је Верица Смиљанић, корепетитори ове групе су Жељко Филиповић, Немања Зелић и Милош Лазаревић.

Пета група Школе фолклора
 • ПРИПРЕМНИ АНСАМБЛ АНИП-А
  Од самих почетака ова група је имала тенденцију успеха и постизања значајних резултата и то је касније постало правило. За пет година освојила је исто толико сребрних плакета на Покрајинском фестивалу за децу. Остали су запажени и наступи на интернационалним фестивалима у Мађарској, Грчкој и Македонији. Ове генерације ће тек показати шта умеју и шта носе у себи. Уметнички руководилац је Петар Поповић а корепетитори су Жељко Филиповић и Немања Зелић.

Припремни ансамбл
 • ИЗВОЂАЧКИ САСТАВ АНСАМБЛА НАРОДНИХ ИГАРА И ПЕСАМА
  Извођачки састав тренутно броји око педесет чланова. Чине га углавном ученици средњих школа, студенти, запослени... И поред овако разноврсне структуре, састав одише компактношћу, јединством, узајамним поштовањем. Оно што је најкарактеристичније за ову групу АНИП-а јесте да су они носиоци имена Друштва и као такви сваки пут и у свакој прилици његови прави представници. Уметнички руководилац је Петар Поповић а корепетитори су Жељко Филиповић и Немања Зелић.

Извођачки састав
23AE79~1
23AE79~1
24AE75~1
25AE71~1
26AE7D~1
 • НАРОДНИ ОРКЕСТАР
  Чини се... Увек некако у сенци, иза играча... Али незаменљиви... То је наш Народни оркестар. И како каже наша председница, др Јадранка (која увек у наш Ансамбл унесе и нешто своје медицине): АНИП је јединствена целина, делује попут срца. Чине га наши играчи и свирачи. Играчи су систола, а свирачи дијастола. Једни без других не могу.

У последњих неколико година наш оркестар је мењао свој састав, али кад год је било "густо", они су били спремни да одговоре на прави начин. Некад у већем, некад у мањем броју, али сваки пут прецизно и са много енергије и љубави.

На крају треба поменути и ''повремене'' чланове нашег оркестра. То су неки од чланова КУД-а "Соња Маринковић" из Новог Сада: хармоникаш Дарко, контраш Мића, басиста Мика и највеће ''спадало'' међу њима - басиста Коста. Ово је сјајна екипа момака која нам се увек, у сваком добру и злу, нађе при руци.

Video menu