Добро дошли

«А о нама овако мисле најмлађи чланови»


Tијана Јовић, 10 година

"Два пута у недељи на фолклор идем ја Тамо ме чека дружина моја. Учимо игре из наших и других земаља, Наш углед нико не сме да каља.

На фолклору се стварају љубави нове, Можда ћеш тамо и ти остварити неке своје снове. Наше ношње су веселе и красне А народне песме јасне и гласне.

За свако дете што на фолклор иде Нико не треба брине. Уживаће са нама другарима, Правим враголанима."

Симона Равић, 11 годинаМићић Марија, 9 година

"Већ четири године идем на фолклор. Тамо је веома забавно. На фолклору сам упознала пуно нових другара. Волим да идем на фолклор јер тамо учимо нове и забавне кораке и кореографије, а и упознајемо се са ношњама и играма из различитих крајева. Јако ми се свиђа наша ношња, а посебно ношња из Славоније. Свиђа ми се фолклор због певања, игре и дружења. Мислим да би што више деце али и старијих требало да иде на фолклор јер се тамо и поред стварно доброг дружења, може пуно и научити."

Милица Крмар, 10 годинаЛоврић Милан, 8 година

"Фолклор је културно - уметничко друштво чији сам ја члан. Фолклор волим јер се дружим и упознајем много другова и другарица. Учимо игре из разних крајева наше земље. Одувек сам волела да играм и да се дружим. Зато сваки одлазак на пробу и сваки наступ за мене представља велику радост. Сви играмо тимски што веома лепо изгледа на наступима. Трудим се и вежбам да што лепше играм јер на наступе долази моја породица и пријатељи да ме гледају. Увек ћу волети фолклор и наставићу дуго да играм и да се дружим."

Зорица Ћирић, 10 година


"Пре три године, држећи маму за руку, кренула сам на фолклор. Била сам јако уплашена и стидљива. Груп, у у коју су ме уписали, предводио је Пеца. Како је време пролазило научила сам нове кораке и нове игре и стекла сам нова познанства и пријатеље. Сада играм у млађој групи коју предводи Цеца. Цеца је жена која воли да се смеје и шали. Кроз њен смех и шалу учимо разне кораке и кореографије које припремамо за концерт. Док играм на фолклору ја сам срећна и више нисам стидљива и уплашена. Схватила сам да фолклор не постоји само да учимо да играмо него и да се дружимо и стичемо нове пријатеље. Ближи се концерт на коме ћу бити обучена у прекрасну народну ношњу. Једва чекам да закорачим на бину насмејана, а уједно и уплашена да негде не погрешим. Са својим друговима и новим и тешким кореографијама корак смо ближе да постигнемо наш циљ, а то је да будемо у првом ансамблу."

Наташа Јефтић, 11 година

Video menu