Награде

Од признања и достигнућа нашег друштва треба посебно истаћи:

 • 4 златне, 12 сребрних и 4 бронзане плакете на Фестивалима музичких друштава Војводине;
 • специјалне награде за најбољу музичку пратњу, најаутентичнији костим, најбољег вокалног солисту, најбољу музичку пратњу, најбоље инструменталне солисте, награду публике;
 • плакету Савеза аматера Србије и пласман међу четири најбоља фолклорна ансамбла Републике Србије, као и специјална награда на истом фестивалу за најбољу нову кореографију.

Награде

"Игре из Буковице", прво место на 4. смотри фолклорних ансамбала Србије, Крагујевац, 1989.

На трећем по реду учешћу на најмасовнијем фестивалу у земљи, сабору " Златни опанак 2011", одржаном 9. априла 2011. године у Ваљеву, Извођачки састав је поново освојио награду, и то - другу награду и сребрни пехар за победника вечери, са кореографијом "Игре Топлице".


На 47 Фестивалу музичких друштава Војводине, одржаном 16. и 17. октобра 2010. године у Руми, Извођачки састав Анип-а "Бранко Радичевић" из Руме, освојио је сребрну плакету, дванаесту по реду у својој богатој историји.

Ансамбл се представио са следећим програмом :

 • "На крај, на крај моја силна мобо" - игре, песме и жетелачки обичаји из Срема
  Кореограф: Милорад Лонић
  Музички аранжман: Зоран Богдановић
  Стручни консултант: мр Гордана Рогановић - етномузиколог
  Уметнички руководилац: Бранислава Шарац
 • "Седила сам у шљивику" - песма из Срема
 • Прелаз коло и Чукаричко коло
  Музички аранжман: Зоран Богдановић
  Шеф оркестра: Зоран Богдановић
 • "Сврљишка зумба"
  Кореограф: Славица Михаиловић
  Музички аранжман:Зоран Богдановић
  Уметнички руководилац: Бранислава Шарац


 • На 50-ом јубиларном Музичком Фестивалу деце Војводине, који је одржан 22.маја 2011. у Новом Бечеју, припремни састав АНИП-а "Бранко Радичевић" из Руме, освојио је сребрну плакету са освојених 88,99 бодова, и тако потврдио присуство у самом врху Војвођанског аматеризма. Ова одлична дечија група се представила са играма из сврљига, "Сврљишка зумба" у кореографији Петра Поповића.

 • 10. маја 2009. године, у Новом Бечеју је одржан 48.Музички Фестивал деце Војбодине, на којем је припремни састав Анип-а освојио сребрну плакету са освојених 86 бодова, приказана је кореографија Петра Поповића "Игре Драгачева".

Извођачки састав АНИП-а је још једном учествовао на Сабору фолклорних ансамбала Србије 06.04.2008. и овога пута освојио Сребрни пехар и посебну награду жирија публике и новинара. Представили су се са кореографијом Милорада Лонића „На крај, на крај моја силна мобо“ - жетелачких обичаји, игре и песме из Срема.

Старији дечији извођачки састав је освоји Сребрну плакету (89 бодова) што је највећи успех АНИП-а до сада јер се појавио са свим својим снагама и на Музичком Фестивалу Деце Војводине, овог пута кореографијом „Игре Брусника“. Још један у низу успеха ове групе.

somborslika10
somborslika10
somborslika11
somborslika12
somborslika13

У недељу 13. маја старији дечији извођачки састав је на 46. музичком Фестивалу деце Војводине, у Новом Бечеју, освојио Сребрну плакету са укупно 89 бодова.Kореографија Славице Михаиловић "Игре Топлице".

Извођачки састав АНИП-а је, 01.априла 2007. на Сабору фолклорних ансамбала Србије у Ваљеву «Златни опанак 2007», освојио Бронзани опанак Сабора (награда стручног жирија) и Сребрни пехар (награда жирија новинара и публике).

Старији дечији извођачки састав, након пласмана на зонској смотри у Старој Пазови, је на Музичком Фестивалу деце Војводине одржаном 15.маја 2006. у Сомбору, освoјио сребрну плакету.

"Српске игре из Западне Славоније", кореограф Даница Леген, уметнички руководилац Светлана Стојановић, музички аранжман : Зоран Богдановић

Извођачки састав је на Фестивалу Музичких Друштава Војводине одржаном у Руми 10-11. јуна 2006. освојио Сребрну плакету (87 бодова) као и специјалну награду жирија за певање играчког Ансамбла са следећим репертоаром:

"Игре из Западне Славоније", Извођачки Ансамбл, кореограф Милорад Ћорковић, уметнички руководилац Наташа Томић, музички аранжман Зоран Богдановић

"Свекрви сам намјестила кревет", женска певачка група Извођачког Ансамбла, песма из околине Шипова-Јањ

"Сплет народних мелодија", Народни оркестар АНИП-а, аранжман Зоран Богдановић

"Игре из Топлице", Извођачки ансамбл, кореограф Славица Михаиловић, уметнички руководилац Наташа Томић, музички аранжман Зоран Богдановић

Video menu