Godišnji koncert Izvođačkog sastava

Izvođački sastav rumskog Ansambla narodnih igara i pesama (ANIP) „Branko Radičević“ održaće svoj godišnji koncert u Velikoj sali Кulturnog centra „Brana Crnčević“ u nedelju 18. decembra u 20 časova.

Nakon svih nastupa, festivala, putovanja, druženja, ovakav koncert je svake godine prilika da se saberu utisci i domaćoj publici prikaže sve ono na čemu je Ansambl radio u protekloj sezoni. Program koncerta činiće kako stare, tako i nove koreografije, te će Izvođački sastav, uz pomoć Narodnog orkestra, te večeri predstaviti srpsku narodnu nošnju, igru, pesmu i muziku.

Gosti koncerta biće članovi folklornog ansambla OКUD „Sveti Sava“ Nova Pazova. Ovo gostovanje označiće krunu dugogodišnjeg prijateljstva dva ansambla, kao i zajednički zadatak da na sceni prikažu tradicionalnu narodnu igru usklađenu sa savremenim zahtevima scenske umetnosti.

Pored njih, publici će se predstaviti i Pripremni sastav „Radičevića“. Pokazaće kako su se oni to upoznali sa kulturno-istorijskim nasleđem, prišli umetnosti, radili i stekli prijatelje. Ovaj sastav je i nosilac Zlatne plakete koju je osvojio na republičkom festivalu u Batočini u junu 2022. godine.

Ulaznice za ovaj događaj naći će se na biletarnici Кulturnog centra „Brana Crnčević“ od  13. decembra.