Novogodišnji koncert Izvođačkog sastava

Izvođački sastav ANIP-a održaćao je svoj godišnji koncert u Velikoj sali Kulturnog centra „BranaCrnčević“ u petak 28. decembra 2018.godine.

Nakon svih nastupa, Festivala, putovanja, druženja, ovakav koncert je svake godine prilika da se saberu utisci i domaćoj publici prikaže sve ono na čemu je Ansambl radio u protekloj sezoni. Program koncerta činile su kako stare, tako i nove koreografije, te je Izvođački sastav, uz pomoć Narodnog orkestra, te večeri predstavio srpsku narodnu nošnju, igru, pesmu i muziku Levča, Pirota, Kobišnice, Crnorečja i Kumanova.

Gosti koncerta bili su članovi folklornog ansambla KIC „Mladost“ iz Futoga. Svojim osnivanjem 1974. godine postavili su sebi cilj da neguju i i unapređuju izvorno stvaralaštvo srpskog naroda i nacionalnih zajednica Vojvodine. Ovo gostovanje označiće krunu dugogodišnjeg prijateljstva dva ansambla, kao i zajednički zadatak da na sceni prikažu tradicionalnu narodnu igru usklađenu sa savremenim zahtevima scenske umetnosti.

Pored njih, publici se predstavio i Pripremni sastav „Radičevića“. Pokazali su kako se oni upoznaju sa kulturno-istorijskim nasleđem i bogatom tradicijom našeg naroda Dečja grupa, vođena iskustvom starijih, na sceni je spojila prošlost sa sadašnjošću.