ANIP u projektu FOLKLORAŠI ŠIROM SVETA

Članovi ANIP-a „Branko Radičević“ Ruma učestvovali su u prethodnom periodu u jednom nesvakidašnjem projektu. Radi se o projektu pod nazivom DECA SU UKRAS SVETA. Pevači Lana Božić i Mihajlo Lešić, svirači Siniša Šovljanski, Veljko Ljuština, Mihajlo Strajin i Dejan Lepotić dali su svoj doprinos ovom ogromnom projektu. U celom projektu je učestvovalo 563 učesnika (151 muzičar / 412 pevača), 24 zemlje i 94 udruženja.

„ Projekat ,,Ovo je Srbija” 2020. godine je pokazao koliko se glas Srba čuje kada smo ujedinjeni. Kada smo složni.. Kada svojom borbom dajemo primer da postoje vrednosti koje su snažnije od svakog ideala. To je jedini ispravan način koji treba da nam predstavlja zvezdu vodilju kroz ova čudna vremena. Srpska kultura, tradicija i srpski jezik mogu biti sačuvani samo jedinstvom svih nas, na kom god kraju sveta da se nalazimo.

Jednako važno je primer koji dajemo mlađim generacijama. Primer kako se treba odnositi prema svome. Primer da se svoje voli, čuva i brani, a tuđe poštuje. ,,Deca su ukras sveta” zato predstavlja ,,znak pored puta” svoj srpskoj deci i ujedno utemeljuje opredeljenje ,,Folkloraša širom sveta” i ,,Srpskog edukativnog centra” ka radu na ujedinjenju naše dece širom planete u odbrani najvažnijih tvorevina našeg naroda – jezika, govora, tradicije i kulture.

S druge strane, univerzalne vrline koje deca samim svojim postojanjem simbolišu, ukras je koji zahteva pažljivo negovanje i čuvanje i tim povodom neka ovaj snimak bude podsetnik i zavet nama ,,odraslima“ u kom smeru treba neprestano da posmatramo. „ – FOLKLORAŠI ŠIROM SVETA.

Snimak možete pogledati na ovom linku: